Min tøffe treåring

Kjære Kasper, i dag fyller du hele 3 år!_MG_7693Du vet hva tre er, og kan både telle tre ting og vise hvor mange år du er med riktig antall fingre. Det er dog litt vanskelig på venstrehånden, da lillefingeren har fått hard medfart den siste uken. Tre ganger har vi vært hos legen for å få den ordentlig renset og stripset, og mens jeg har sitti med tårer i øynene og jobbet så godt jeg kan for å ikke overføre helseskrekken min til deg, har du hatt humøret med deg. Det gjorde vondt, det sa du, og du ville helst hjem, men du skjønte så godt at det var nødvendig likevel. På legevakta på mandag etter å ha blitt tråkket på i barnehagen snudde du deg og så på meg, og sa «det går bra, mamma», og så sjarmerte du legen i senk så dere måtte le litt begge to. Jeg er så stolt av deg, så imponert over hvilken person du er og utvikler deg til å bli. _MG_0020 1Du er omsorgsfull, deler ut klemmer til de som trenger det og trøster når du ser det trengs. Du er fantastisk flink til å takke, og husker på å si det for den minste lille ting. En høflig gutt er du! Du er smart, intelligent og har en imponerende hukommelse. Du trekker slutninger og spør og forstår, og jeg svarer og forklarer så godt jeg kan. Hver morgen løper vi om kapp til barnehagen, du foran og jeg hesblesende etter med barnevogna. Det er ikke sjelden det resulterer i knall og fall, men du reiser deg opp, børster skitten av knærna og løper like herlig videre. Utholdenheten din imponerer meg, og jeg er så glad for at du elsker å løpe! Selv når du løper fra meg, hundre prosent sikker på at jeg kommer etter og passer på – trygg på at jeg alltid er der om du trenger det. Jeg gjør så godt jeg kan, og det tror jeg du vet. Vi er et godt team, du og jeg. Ikke alltid enige, du er din egen lille person og sier i fra om det du vil – og det du ikke vil. Du tør å si i fra om du blir redd eller skremt, og tar i mot trøst, en egenskap jeg håper du tar godt vare på og tar med deg videre i livet.
_MG_7735Du er ikke redd for å ta i et tak der det trengs, og styrken din imponerer meg stadig. Jeg er så stolt over å være mammaen din, selv når vi begge står opp med feil bein og ikke er helt i humør. Det løser seg gjerne uten problemer, og så setter vi oss kanskje ned og leser en bok – og så blir det helt bra igjen. Du er så glad i bokstaver og bøker, og om ikke jeg leser for deg leser du selv. Vi kan sitte en hel time ved frokosten og leke med bokstavkort, lage tulleord og ordentlige ord, finne din bokstav og min bokstav. Når du ikke leser så synger du kanskje, og husker du ikke teksten lager du din egen. Melodien er den samme, og kommer du ikke på ord lager du tullelyder og koser deg med det. Du er så engasjert, så grei og blid. En sjarmør med et stort hjerte, fin og perfekt helt fra innerste innsiden og ut i hårtuppene! Jeg er så glad i deg og i å være med deg.
IMG_7646I natt har du overnattet hos bestekompisen din, men jeg var oppe tidlig og syklet ned så vi kunne spise bursdagsfrokost sammen, alle sammen. Pakker er blitt åpnet, piratballonger ble blåst opp og piratmuffinser fortært, og om bare et par timer kommer ‘sabeltante Ragnhild’, nabojenta, pappa og meg på grilling i barnehagen. Litt for å bli kjent med de nye foreldrene – men mest for å feire verdens beste og tøffeste treåring. GRATULERER MED DAGEN!

Reklamer

5 kommentarer om “Min tøffe treåring

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s